DeltaSafe Security rust voertuigen uit met AED's

10 maart 2022

De surveillance- en alarmopvolgingsvoertuigen van beveiligingsbedrijf DeltaSafe Security zijn in samenwerking met BHV Training Zeeland uitgerust met AED’s. Die kunnen gemakkelijk en snel worden ingezet door een surveillant wanneer iemands leven in gevaar is.

De surveillanten van het Middelburgse bedrijf zijn met hun voertuigen dagelijks door heel Zeeland aan het werk en de voertuigen zijn daarbij 24/7 inzetbaar. Zij waren reeds opgeleid als BHV-ers en getraind om te werken met AED’s. Het toevoegen van de apparaten aan de basisuitrusting van de voertuigen was dan ook een logische vervolgstap.

De ambitie van De Hartstichting is dat slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis binnen 6 minuten de juiste hulp krijgen. Het beschikbaar hebben van AED’s is daarvoor, onder andere, van belang. 

Edwin Roelse van BHV Training Zeeland en Bert Graaff van DeltaSafe Security spraken elkaar daarover en wilden als Zeeuwse ondernemers ook een steentje bijdragen aan een betere dekking van AED’s in Zeeland.

Edwin Roelse en Bert Graaff zijn beiden erg blij met de samenwerking. Bert: “Natuurlijk hopen we niet dat de inzet van de AED’s ooit nodig gaat zijn, maar in voorkomende gevallen beschikken onze medewerkers nu wel direct over het juiste hulpmiddel.” Edwin vult aan dat elke seconde telt in dergelijke situaties. “Het niet eerst hoeven ophalen van een AED, maar die reeds bij de hand hebben kan belangrijke tijdswinst opleveren. Als deze samenwerking voor slechts één iemand een verschil kan maken, dan is het de investering al waard.” aldus Edwin. 

“De verschillende diensttelefoons zijn aangemeld bij HartslagNu, zodat de surveillanten deel uitmaken van het netwerk van HartslagNu burgerhulpverleners.” vertelt Edwin. “Wanneer zich een mogelijke hartstilstand voordoet en de surveillant zich nabij die situatie bevindt wordt hij, zoals elke andere burgerhulpverlener van het netwerk, gealarmeerd.” 

Naast het uitrusten van de voertuigen met AED’s is het bedrijfspand van DeltaSafe Security op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg nu ook voorzien van een kast met daarin een AED die 24/7 bereikbaar en beschikbaar is. Bij een noodsituatie op Arnestein kan daar dus gebruik van worden gemaakt. Dat is echter nog niet alles. Bert: “Ook hebben we op kantoor nu een AED staan die mee kan naar grotere evenementen of werkzaamheden in meer afgelegen gebieden. Beter mee verlegen dan om verlegen denk ik dan.”

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op