Gezocht: toezichthouders voor Middelburgse Opvanglocaties

11 oktober 2023

https://wijzijndestad.com/verhalen/gezocht-toezichthouders-voor-middelburgse-opvanglocaties/

Hoeveel organisaties of bedrijven in Middelburg zouden hun medewerkers de gelegenheid bieden om – in werktijd – te studeren, te lezen of om rustig voor jezelf op de laptop te werken? We vermoeden dat het er niet zo gek veel zijn.

We beseffen dat een (bij-)baan waarin je die vrijheid hebt niet voor iedereen aanlokkelijk klinkt, maar er moeten toch ook allerlei mensen zijn voor wie zo’n tijdelijke job wel interessant is? Een pensionado die nog wat wil bijverdienen, een student die een paar dagen per week tijd heeft voor andere dingen, iemand die net even ‘in between jobs’ zit. We noemen maar een paar voorbeelden.

DeltaSafe Security is sinds vorige week op zoek naar zulke mensen. En ze betalen nog tot 18 euro per uur ook! Ze zijn op zoek naar ’toezichthouders opvang’. Maar let op: waar je bij DeltaSafe normaal gesproken meteen denkt aan gediplomeerde beveiligers ligt de lat bij deze vacatures lager. Lees maar eens: https://delta-safe.nl/vacatures/toezichthouder-opvang-middelburg.

Maar om welke twee opvanglocaties gaat het nu eigenlijk? Navraag leerde ons dat het gaat om de locaties in Middelburg waar vluchtelingen uit Oekraïne verblijven, Keurhove en de woonunits aan de Kanaalweg, naast het stadskantoor. Die werden er eind vorig jaar geplaatst. Gisteren namen we er, met toestemming van DeltaSafe, even een kijkje. We waren er namelijk nog nooit geweest.

Sven
In het kantoortje van toezichthouders troffen we een bekend gezicht: Sven Hardeman. Hem zou je misschien ook wel kunnen omschrijven als iemand die even ’tussen twee banen in zit’. Sven werkte vele jaren in de Vlissingse horeca en bioscoopwereld. In de coronaperiode was hij coördinator bij Coronatest Zeeland, vervolgens werkt hij voor de Cultuurwerf in Vlissingen. Een paar weken geleden konden we bij Omroep Zeeland lezen dat die organisatie in de problemen is geraakt, en uitstel van betaling moest aanvragen. Voor Sven betekende dat: twee maanden geen salaris. Pijnlijk.

Voor Sven is dit werk dus een mooie tussenoplossing, voor de komende paar maanden. Hij loopt af toe eens een rondje, houdt contact met de bewoners en al er om gevraagd wordt verstrekt hij de benodigde sleutels. Dat soort dingen. Gisteren zagen we helemaal geen bewoners. “Oh, maar die zijn er wel hoor. Straks komen de kinderen ook weer uit school. Maar ze zijn er ook heel vaak niet. De meesten werken namelijk gewoon.”

Dat neemt niet weg dat Sven nu wel behoorlijk veel uren maakt. Dat vindt hij niet erg, maar collega’s zijn zeer welkom. Wat denken jullie? Die komen er wel toch?

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op