DeltaSafe objectbeveiliger

"Ik ben verantwoordelijk voor de uitvoering van de beveiliging. Daaronder vallen o.a. de toegangscontrole, surveillance en aanwezig zijn bij alcohol- en drugscontroles. Daarnaast maak ik deel uit van de bedrijfsbrandweer, waarbij we verantwoordelijk zijn bij een brandmelding. Het is een object waar je je kunt blijven ontwikkelen. Geen dag is hetzelfde en het takenpakket is heel breed. Je hebt met heel veel aspecten te maken en moet goed op de hoogte zijn van wat er allemaal speelt. Je moet van alles wat afweten en bent een echte spin in het web. Je hebt contact met alle EPZ-collega's, maar ook veel met externe bedrijven en leveranciers. Mijn dienst is geslaagd als alles loopt zoals het moet lopen en er geen complicaties of incidenten zijn. Maar gezelligheid met het team is ook onderdeel van een geslaagde dienst: we werken met een vaste ploeg en kennen elkaar door en door.

Als onderdeel van mijn werkzaamheden ben ik ook praktijkopleider: ik begeleid de nieuwe mensen als ze bij ons komen werken. Wij stimuleren onze medewerkers om na de basisopleiding tot beveiliger ook niveau 3 of 4 te halen. Voor mij zit de uitdaging vooral in het stimuleren en opleiden van de nieuwe generatie. Zo houden we onszelf ook een spiegel voor dat we niet vastgeroest raken in bepaalde processen.

"Naast dat je natuurlijk je diploma's gehaald moet hebben is er een intensief inwerktraject. Dat zijn behoorlijk veel interne opleidingen, waaronder de brandweeropleiding. De opleidingen worden allemaal gefaciliteerd vanuit de werkgever. Als je hier wil komen werken moet je ook doortastend zijn. We zijn op zoek naar echte teamplayers, maar we moeten daarnaast ook goed zelfstandig kunnen werken omdat we heel zelfsturend zijn. Je moet ook inzicht hebben in processen en scherp en alert zijn. Er gebeurt heel veel dus je moet snel kunnen schakelen, de kantjes ervan aflopen gaat hier niet. Daarnaast moet je elkaar ook kunnen aanspreken als er iets niet goed is gegaan, maar daar staat ook tegenover dat we elkaar complimenten geven. Een grapje onder elkaar op z'n tijd moet natuurlijk ook kunnen.

"We werken in een heel leuk en hecht team, waar gigantisch veel ontwikkelingsperspectieven zijn. We kijken bij nieuwe collega's ook naar de ervaring die je buiten de beveiligingswereld hebt. De kennis die je opgedaan hebt bij opleidingen, banen en hobby's die niet direct met beveiliging te maken kan ook relevant zijn. En tot slot moet naast beveiligingsminded ook veiligheidsminded zijn. Op dit moment horen we met EPZ bij de top 25 veiligste kerncentrales ter wereld, en de focus ligt dan ook op het behouden van die positie."

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op