Hospitality

Hans, zorgbeveiliger in het ADRZ

“De lijntjes bij DeltaSafe zijn kort. Je moet snel schakelen dus dat is belangrijk. Ik loop nu al 12 jaar bij deze ziekenhuizen rond, ik ken de gebouwen door en door en we hebben al een aantal jaar een hecht team beveiligers. De meesten zijn er, net zoals ik, al jaren. We zijn hierdoor goed op elkaar ingespeeld en vinden het allemaal heel fijn om in deze werkomgeving te mogen werken.

Hoe ziet een werkdag als zorgbeveiliger eruit?
“Het zijn enorm wisselende werkdagen – maar dat is net wat ik zo leuk vind aan deze baan. Je bent gastheer/gastvrouw – dat is eigenlijk de hoofdzakelijke rol. Je bent waar je nodig bent. Helaas is er ook elke week wel een moment, of meerdere momenten, waarbij je moet ingrijpen vanwege agressie. Dit gebeurt met name op de spoedeisende hulp. Het is belangrijk om hierbij de-escalerend te werk te gaan, maar met gepaste professionaliteit en empathie. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat bezoeker, personeel en patiënt zich veilig voelen.”

Waarom heeft deze werkomgeving jouw voorkeur in vergelijking tot andere objecten?
“Hiervoor heb ik op asielzoekerscentra gewerkt, maar bijvoorbeeld ook in de Havenbeveiliging. Bijna elk soort object heb ik beveiligd. Hier ben ik niet gebonden aan een bureau en ben ik continu bezig; de dagen vliegen hierdoor echt voorbij! Je loopt veel, blijft dus in beweging en komt ook regelmatig buiten. Bezoekers, patiënten en personeel lopen hier in groten getale en in hoog tempo binnen en buiten, op een veel hogere frequentie dan bij andere objecten. Je hebt dus maar weinig tijd om situaties in te schatten en risico’s te bepalen. Hier komt mijn levens- en werkervaring dus heel goed tot zijn recht. Ik voel dat ik hier nuttig ben, ik zorg dat het personeel kan doen wat ze moeten doen: zorgen zonder zorgen.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op