Meldkamer

Peter (56) objectbeveiliger jeugdzorg

"Deze locatie is 24 uur in beweging. Heel onvoorspelbaar. Wij zitten op de centrale post, zien iedereen die binnenkomt en alle telefoontjes gaan langs ons.

Het werk op dit object is wel echt een andere tak van sport dan gewone beveiliging. Het is eerder te vergelijken met detentie, maar dan voor jongeren van 12-18 jaar. Meestal voelen we het wel aan als iemand raar reageert, niet goed in zijn vel zit. We reageren op dat gevoel. Ook zijn er kamers met camerabewaking. Dan houden wij ze in de gaten. Als je denkt dat iets niet klopt, ga je ernaartoe. Het kan heel heftig zijn wat je ziet. Daar moet je je van bewust zijn als je als beveiliger bij ons werkt. Sommige mensen kunnen ertegen, andere mensen absoluut niet.

Er lopen hier ook boefjes rond: drugs, inbraak, overvallen. Maar ook jongeren die drugsverslaafd zijn. Of die zo in de knoop zitten dat ze zich iets aandoen. Jongeren die uit het loverboycircuit of mensenhandel gehaald worden.

En het is niet allemaal zwaar hoor. In het weekend koken de groepen zelf en dan eten wij mee. De jongeren zijn dan heel trots als ze een bordje eten naar je brengen. Dat is zo leuk om te zien.

Maar je moet dit wel kunnen. En een beetje gek zijn om alles wat je ziet, hoort en meemaakt, niet mee naar huis nemen. Je moet humor hebben en kunnen lachen. Je moet er los mee om kunnen gaan, want het is niet anders.”

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op