DeltaSafe evenementenbeveiliger

Wilco (25), evenementenbeveiliger

"Het hoogtepunt uit mijn carrière is toch wel dat ik meerdere keren naast het koningshuis mocht lopen. Dan moet je je echt even in je arm knijpen. 'Doe ik dit echt'?

Ik werk als Evenementenbeveiliger naast mijn baan als Objectbeveiliger. Je groeit enorm in deze functie als persoon. Voor je zelfvertrouwen is dat zo mooi om te doen. Soms ben je kapot van de spierpijn, van het stil staan. Maar je groeit enorm door wat je meemaakt. En dat is het allemaal waard.

Ik hoop oprecht dat mensen ons niet nodig hebben. Dat is de verkeerde beeldvorming van ons vak, dat we graag fysiek ingrijpen. Maar ik haal juist voldoening uit de omgang met mensen. Een goede sfeer onder de bezoekers. Bijvoorbeeld bij Concert at Sea, als je ziet dat mensen om je heen het naar hun zin hebben. Daarvoor staan we er, hiervoor ben ik er.

Je maakt veel leuke dingen mee. Ik weet nog toen we Kim Wilde beveiligden, een bekende actrice die te gast wat bij Film by the Sea. We stonden als beveiligers op de gang en toen ze daarachter kwam, liet ze ons stiekem binnen op haar kamer. Ze pakte haar fotoalbums erbij en ging foto’s van vroeger laten zien aan ons. Foto’s met Dior en Gucci, de grootheden van toen. Na die avond had ik er een nieuwe oma bij.

We hebben ook beveiligd bij een grote voetbalclub. De sfeer van de supporters daar is heel intens. Je bent óf hun grootste vriend: alles is perfect en na de wedstrijd drink je samen een biertje. Maar de sfeer kan in één keer omslaan. Ik ben daar niet bang voor, je bent ervoor opgeleid en je kent de ervaring van jezelf en collega’s. Je bent nooit alleen, dat is het belangrijkste. De kans op klappen bestaat. Als je op elkaar ingespeeld bent, weet je van elkaar wat je denkt en gaat doen. Het is bijna eng, hoe goed je iemand gaat kennen als je samenwerkt. Eén blik is genoeg."

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op