In gesprek met collega Marianne - havenbeveiliger

20 maart 2024

"Ik werk als havenbeveiliger bij Damen in Vlissingen. We werken in ploegendienst en hebben een ochtend-, middag- en nachtdienst. Tijdens de ochtenddienst houd je je voornamelijk bezig met sleuteluitgifte, paspoortcontrole en het inschrijven van bezoekers. De middagdienst is voornamelijk controlerondes lopen en brandsluitrondes lopen. In de nachtdienst loop je ook je rondes en zorg je ervoor dat alles goed voorbereid is voor de volgende collega.

Ik werk ongeveer drie jaar bij DeltaSafe, daarvoor heb ik altijd in de zorg gewerkt. Ik zit nu ongeveer een jaar bij Damen. Het onderscheidende van Damen is de locatie: je zit in een haven en moet gecertificeerd zijn volgens de ISPS (Internationale code inzake de beveiliging van schepen en havenvoorzieningen). Je moet alert zijn op verschillende dingen.

Alles wat er gebeurt bij Damen, het is echt een unieke locatie.

Als er goed en duidelijk gewerkt is. Als iedereen die vragen had op de goede locatie komt en ze met een glimlach naar binnen en buiten gaan. Als er hard gewerkt is, maar er ook ruimte was voor gezelligheid met het team.

Overdag krijg je bhv-meldingen, we zijn eerstelijns voor meldingen en ongelukken. Soms belt er een kapitein van een schip, wij vangen dan de hulpdiensten op. Als het fout gaat, gaat het ook goed fout dus je moet zeker altijd alert zijn.

Er zijn korte lijntjes met kantoor, er is altijd iemand die wil helpen en een luisterend oor biedt. Ze kennen jou en je object. Je wordt gezien en gehoord en ongeacht wat je functie is. Iedereen heeft z'n eigen ploeg, teamleden en teamleider. Iedereen is bereid om elkaar te helpen, er staat altijd iemand voor je klaar. "

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op